Bikes
26.9.24

Rebelse ritten met de UNNO IKKI

Van onderdrukking naar opstand!

Rebelse ritten met de UNNO IKKI

Waar de japanse boeren van de Unno Ikki in 1541 streden tegen de onderdrukking van de Takeda-clan, strijd jij met de moderne UNNO IKKI EMTB tegen het ruigste terrein. Het enige verschil? Bij deze opstand krijg je 50 Nm koppel en een lichte constructie van 3,9 kg om je te helpen bergop. Wie had gedacht dat een fiets genaamd IKKI meer zou bieden dan historische opstand? Zo zie je maar: van rebellie naar rit met stijl!

UNNO EMTB BIKES

Nu over de UNNO IKKI

De tweede UNNO ETMB bij Perima is de IKKI. Een hoogwaardige elektrische mountainbike (EMTB) ontworpen en vervaardigd door het in Barcelona gevestigde merk UNNO. Hij wordt geprezen om zijn strakke design, lichte constructie en agressieve rijcapaciteiten, wat het een van de meest visueel aantrekkelijke en technisch geavanceerde eMTB’s op de markt maakt.

UNNO IKKI

Het Ruwe Carbon geeft IKKI een premiium look

De IKKI wordt aangedreven door het TQ HPR50-motorsysteem, dat 50 Nm koppel biedt en slechts 3,9 kg weegt, inclusief de motor en de 360Wh batterij.

Op het gebied van vering beschikt deze MTB over een maar lliefst 170 mm voorvork aan de voorkant en 160 mm travel achter, beide FOX Factory-componenten, waardoor hij zeer capabel is op ruw terrein. De geometrie van de IKKI is ontworpen voor afdalingen en technische afdalingen, met progressieve vering die zowel kleine schokken als grote klappen goed absorbeert.

Volledig afgewerkt met Fox Float Factory onderdelen

De IKKI is verkrijgbaar in drie modellen: de "Elite", "Race" en de "Factory". Het Factory-model welke nu bij Perima in Ermelo staat heeft premium specificaties zoals carbon wielen en elektronische RockShox Reverb AXS dropper posts, terwijl het Race-model zwaarder is en geoptimaliseerd voor downhillrijders.

Selle Italia SLR, gewoon het beste zadel

Hoewel de IKKI uitblinkt in afdalingen, presteert hij ook goed tijdens beklimmingen, met goede tractie en een gebalanceerd rijgevoel. Door het lagere vermogen in vergelijking met andere eMTB's is het beter geschikt voor rijders die nog steeds inspanning willen leveren bij het klimmen.

De bekende TQ Motor die zich echt heeft bewezen de laatste jaren.

De UNNO IKKI is een premium eMTB, met prijzen vanaf ongeveer €10.295 voor het Race-model en tot €13.095 voor het Factory-model.

Incl. een Rockshox electronische dropper

Specificaties van de UNNO IKKI Factory bij Perima

  • Motor: TQ HPR50, 50 Nm torque
  • Batteryij 360Wh
  • Frame: Full carbon frame
  • Suspension: 170 mm front (FOX 38 Factory) and 160 mm rear (FOX Float X2 Factory)
  • Wheels: Carbon DT-Swiss
  • Transmission: SRAM XX1 Eagle AXS
  • Dropper post: RockShox Reverb AXS
  • Weight: Approximately 16.5 kg

170MM lijkt veel, maar is natuurlijk gewoon een zaligheid!

De DT Swiss carbon wheels en Continental banden maken het plaatje compleet

- Ben je een fietser die met zijn vrienden mee wilt blijven fietsen, maar het nu af en toe net te gortig vind? Dan is deze UNNO IKKI helemaal wat voor jouw.
- WAARSCHUWING: Deze fiets trek erg veel bekijks... Hou je daar niet van? Sla dan alle UNNO bikes maar even over.
- Als je nog twijfelt tussen een lichtgewicht of full-powerbike, dan hebben we hier een blog met alle antwoorden.

Heeft u ooit zoiets moois gezien?

Werkelijk alles lijkt te kloppen aan deze EMTB

Ik wil nog meer weten over de UNNO IKKI FACTORY

4.8 / 5 over 21 reviews
“Perima luisterd en denkt met je mee. Ik kwam daar met mijn Decathlon fietsje voor onderhoud. Dat kan dus ook gewoon! Top bedrijf! Top service
Koen  | Beginnend mountainbiker
4.8 / 5 From over 250 reviews
“Proxima was the only provider that could support our growth ambitions. They spoke to how we wanted to be as a business.”
Joe Schmoe | CEO & Founder of Company