Wil je je fietscomfort verbeteren of ben je prestatiegericht en wil je optimaal rendement uit je fietshouding halen? Dan is een fietspositie analyse iets voor jou!

 

In samenwerking met SMA Midden Nederland bieden wij dynamische Fietspositie analyse aan op de locatie van SMA Midden Nederland  in Amersfoort.

Van recreant tot topsporter, iedereen kan bij ons terecht voor deskundig advies omtrent de positie op een racefiets, triathlon- of tijdritfiets, MTB , crossfiets, gravelbike en hybride fiets.

 

Ons streven is om de fiets aan te passen aan de rijder, maar helaas zien we dat in de praktijk vaak andersom gebeuren. Klachten zoals zadelpijn, tintelende handen, pijn in de onderrug, schouders, etc. ontstaan meestal door een verkeerde afstelling van de fiets of een verkeerde houding.

Deze klachten kunnen het plezier in het fietsen negatief beïnvloeden en leiden tot blessures en zijn vaak te voorkomen met een goede afstelling van de fiets en/ of houdingsadviezen.

Ook kan je bij een optimale fietsafstelling meer vermogen leveren bij dezelfde intensiteit.

 

De fietspositie analyse begint met een intake over eventuele huidige lichamelijke klachten, doelstelling, sport- en blessure verleden en belasting. Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats waarin wordt gekeken naar de lichamelijke eigenschappen van de rijder.

Er worden video opnames gemaakt  tijdens het fietsen. Deze opnames worden geanalyseerd met behulp van Gebiomized software.

Naast aanpassingen aan de fietspositie en de stand van de schoenplaatjes ontvang je zonodig adviezen en/ of oefeningen ten aanzien van houding, traptechniek, flexibiliteit en stabiliteit.

De gegevens van de analyse worden verwerkt in een rapport die je toegestuurd krijgt.

 

Op indicatie kan ook een zadeldrukmeting, pedaaldrukmeting en / of triathlonstuurmeting worden uitgevoerd.

De Fietsppositiemeting via SMA Midden Nederland wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.

Bekijk wat jou verzekering vergoed in 2017 op www.sportzorg.nl

 

Bekijk de website van SMA Midden Nederland voor meer informatie.

Voor het maken van een afspraak van een fietspositiemeting  kun je contact opnemen met SMA Midden Nederland. Tel: 033-3030085 of per mail naar: info@sportarts.org