Bikes
1.10.24

Waarom zou je een Gravelbike kopen?

Een gravelbike kan een uitstekende keuze zijn om verschillende redenen.

Waarom zou je een Gravelbike kopen?

Vooral als je houdt van variatie in je fietsroutes en terrein. Hier zijn enkele voordelen waarom je zou overwegen om een gravelbike te kopen:

1. Een Gravelbike geeft veelzijdigheid

Gravelbikes zijn ontworpen om op verschillende terreinen te rijden: verharde wegen, grindpaden, boswegen en zelfs lichte off-road paden. Dit maakt ze zeer veelzijdig en ideaal voor fietsers die hun ritten willen variëren zonder steeds van fiets te moeten wisselen.

Scott Addict Gravel 40 Black

2. Gravelen is comfortabeler dan racen

In vergelijking met racefietsen hebben gravelbikes vaak bredere banden met een lager profiel, wat meer comfort en grip biedt, vooral op onverharde wegen. Daarnaast zijn de frames vaak ontworpen met een comfortabele geometrie voor lange ritten.

3. Avontuurlijke routes

Gravelbikes geven je de mogelijkheid om afgelegen en rustige paden te verkennen, weg van het drukke verkeer. Dit maakt het ideaal voor fietsers die graag avontuur opzoeken en nieuwe plekken willen ontdekken.

4. Een gravelbike is lichtgewicht, maar robuust

Hoewel gravelbikes vaak steviger zijn gebouwd dan racefietsen, zijn ze lichter en sneller dan mountainbikes. Dit betekent dat je nog steeds snelheid kunt maken op verharde wegen, maar ook de stevigheid hebt om ruwer terrein aan te kunnen.

5. Een Gravelbike is ook geschikt voor bikepacking

Veel gravelbikes zijn ontworpen met bevestigingspunten voor bagagedragers, spatborden en bidonhouders, waardoor ze perfect geschikt zijn voor bikepacking-avonturen of lange tochten met bagage.

MMR X Tour
Nu in de aanbieding bij Perima, de MMR Xtour

6. Een Gravelbike is een All-season fiets

Dankzij de bredere banden en de mogelijkheid om bredere banden met profiel te gebruiken, zijn gravelbikes uitstekend geschikt voor verschillende weersomstandigheden, zoals natte en modderige paden, waardoor ze een goede optie zijn voor het hele jaar door fietsen.

7. Met een Gravelbike heb je betere controle en stabiliteit

Gravelbikes bieden vaak een stabielere en meer gecontroleerde rit, vooral op ongelijk terrein, dankzij een geometrie die gericht is op balans en comfort.

Kortom, als je op zoek bent naar een fiets die je zowel snelheid als vrijheid geeft om verschillende soorten terrein te verkennen, dan is een gravelbike een uitstekende investering.

4.8 / 5 over 21 reviews
“Perima luisterd en denkt met je mee. Ik kwam daar met mijn Decathlon fietsje voor onderhoud. Dat kan dus ook gewoon! Top bedrijf! Top service
Koen  | Beginnend mountainbiker
4.8 / 5 From over 250 reviews
“Proxima was the only provider that could support our growth ambitions. They spoke to how we wanted to be as a business.”
Joe Schmoe | CEO & Founder of Company