Bikes
8.10.24

De Meest Gestelde Vragen over de UNNO IKKI EMTB

De Prestaties, De Batterijen, Het Gewicht enz.

De Meest Gestelde Vragen over de UNNO IKKI EMTB

1. Hoe presteert de TQ HPR 50-motor op steile beklimmingen en technische trails?

De TQ HPR 50-motor is uniek vanwege zijn compacte en lichte ontwerp, maar dat betekent niet dat hij inlevert op kracht. Met 50 Nm koppel levert deze motor meer dan genoeg vermogen om steile beklimmingen en technische secties met gemak aan te pakken. De motor heeft een zeer natuurlijke en lineaire vermogensafgifte, waardoor het voelt alsof je meer ondersteuning krijgt zonder dat de fiets plotseling "schokt" bij het aanspreken van de motor. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor technische trails waarbij precisie en controle essentieel zijn. Gebruikers prijzen vooral de stille werking van de motor, wat de rijervaring intuïtiever en aangenamer maakt.

2. Wat is de werkelijke actieradius van de 360 Wh batterij, en is dit voldoende voor lange ritten?

De 360 Wh batterij is misschien kleiner dan wat sommige andere high-end eMTB's bieden, maar de combinatie van het lichte frame van de UNNO IKKI en de efficiënte motor zorgt ervoor dat je toch indrukwekkende afstanden kunt afleggen. In gematigde omstandigheden (vlak terrein, beperkte hoogteverschillen) kun je rekenen op een actieradius van ongeveer 50-70 km, afhankelijk van het rijgedrag en de ondersteuningsmodus. In technische en heuvelachtige omgevingen ligt dit meer rond de 40-50 km. Voor rijders die lange tochten willen maken, biedt de UNNO een optionele **range extender**, die het totaal met 160 Wh vergroot. Hiermee kun je langere dagen op de trails beleven zonder je zorgen te maken over de batterijduur.

3. Hoe beïnvloedt het lichte ontwerp (ongeveer 18 kg) de handling en prestaties, vooral in vergelijking met andere eMTB's?

Een van de grootste voordelen van de UNNO IKKI is het relatief lage gewicht voor een eMTB, namelijk rond de 18 kg. In vergelijking met veel andere elektrische mountainbikes in dezelfde categorie, die vaak boven de 20 kg wegen, zorgt dit lichte gewicht voor veel wendbaarheid en speelsheid op het parcours. De fiets voelt daardoor meer als een traditionele mountainbike, wat vooral gewaardeerd wordt door rijders die over willen stappen naar een eMTB, maar niet het gevoel willen verliezen dat bij een normale trailbike hoort. Dit lichtere gewicht komt goed tot zijn recht in bochtenwerk en op technische secties, waar de fiets snel reageert op stuurbewegingen en gemakkelijker te manoeuvreren is.

4. Hoe presteert het VPP-achtige dual-link veersysteem op ruig of technisch terrein?

Het veersysteem van de UNNO IKKI is gebaseerd op een **dual-link** ontwerp, vergelijkbaar met het populaire VPP-systeem. Dit systeem biedt uitstekende controle en tractie, vooral op ruiger terrein. Het ontwerp zorgt ervoor dat de fiets efficiënt klimt zonder verlies van energie door ongewenste beweging in de achtervering. Tegelijkertijd biedt het systeem voldoende veerweg en responsiviteit bij het afdalen of rijden over technische secties. Rijders melden dat het systeem soepel aanvoelt en eventuele hobbels op het pad goed absorbeert, waardoor de fiets zowel comfortabel als prestatiegericht aanvoelt.

5. Wat zijn de voordelen van de 29" voor- en 27,5" achterwielcombinatie?

De zogenaamde **mullet**-setup (29” voor, 27,5” achter) van de UNNO IKKI biedt het beste van twee werelden. Het grotere 29" voorwiel rolt makkelijker over obstakels en biedt meer stabiliteit bij hogere snelheden, vooral tijdens het dalen. Het kleinere 27,5" achterwiel maakt de fiets echter wendbaarder en speelser in bochten en technische secties. Deze combinatie zorgt voor een optimale balans tussen grip, snelheid en wendbaarheid, wat een voordeel biedt voor rijders die zowel technische trails als snellere afdalingen willen rijden.

6. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Race, Elite en Factory versies, vooral qua componenten?

De UNNO IKKI is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: **Race**, **Elite** en **Factory**. De verschillen tussen deze modellen zitten vooral in de gebruikte componenten.
- Race: Dit is het instapmodel, maar nog steeds zeer goed uitgerust. Het heeft een robuuste en betrouwbare SRAM GX Eagle-aandrijflijn en FOX Performance vering.
- Elite: Deze versie bevat betere componenten zoals een SRAM X01 Eagle-aandrijflijn en een upgrade naar FOX Factory vering.
- Factory: Het topmodel bevat de allerbeste componenten, waaronder een SRAM XX Eagle AXS draadloze aandrijflijn, Crankbrothers carbon wielen en een Reverb AXS dropper post. Dit model is voor de rijder die geen concessies wil doen aan prestaties.

7. Hoe werkt de optionele range extender en wat is de totale actieradius met deze extender?

De **range extender** voor de UNNO IKKI voegt een extra 160 Wh aan capaciteit toe aan de interne 360 Wh batterij. Hierdoor kom je op een totaal van 520 Wh, wat zorgt voor een aanzienlijke verlenging van de actieradius. In de praktijk betekent dit dat je de actieradius kunt vergroten tot ongeveer 70-90 km in gematigde omstandigheden, en 60-70 km in zwaarder terrein. De extender is compact en eenvoudig te bevestigen, en integreert naadloos met het bestaande systeem, zodat je niet met onhandige kabels of adapters hoeft te werken.

8. Is de UNNO IKKI de premium prijs waard in vergelijking met andere high-end eMTB's?

De UNNO IKKI bevindt zich zeker in het hogere prijssegment, maar dit wordt gerechtvaardigd door de aandacht voor detail, het exclusieve ontwerp en de hoogwaardige componenten. Het is geen massaproduct en biedt unieke rijeigenschappen door het lichte gewicht, de geavanceerde vering en de efficiënte motor. Voor rijders die op zoek zijn naar een premium, hoogwaardige eMTB die zowel op prestaties als op stijl scoort, is de IKKI zeker het overwegen waard. De vraag of de prijs gerechtvaardigd is, hangt af van hoeveel waarde je hecht aan exclusiviteit, rijervaring en componentkwaliteit.

4.8 / 5 over 21 reviews
“Perima luisterd en denkt met je mee. Ik kwam daar met mijn Decathlon fietsje voor onderhoud. Dat kan dus ook gewoon! Top bedrijf! Top service
Koen  | Beginnend mountainbiker
4.8 / 5 From over 250 reviews
“Proxima was the only provider that could support our growth ambitions. They spoke to how we wanted to be as a business.”
Joe Schmoe | CEO & Founder of Company