Bikes
26.11.23

"Alles over de" Pivot Mach 4 SL V3

Met de Mach 4 SL ga je voor goud! Alleen je benen en longen zullen je grenzen bepalen!

"Alles over de" Pivot Mach 4 SL V3

Met deze nieuwe Pivot Mach 4SL zet Pivot nieuwe maatstaven in prestaties.

Messcherpe responsiviteit gecombineerd met een minimalistisch ontwerp en verfijnde kinematica. Op naar het volgende XC-podium met snelheid en efficiëntie.

Cross-Country is jouw leven: maximale hartslag, brandende longen en nog meer brandende benen. Laag gewicht is de hoogste prioriteit. Dit beperkte ontwerpers in het verleden qua veergedrag, framestijfheid en rijgevoel. Wij willen geen compromissen sluiten op het gebied van rijprestaties en gewicht. Je verdient het beste van beide. En dat krijg je met de nieuwe Mach 4SL.

"Het doel was compromisloze rijprestaties"

Dit zegt Chris Cocalis, oprichter en CEO van Pivot. "Met het Mach 4SL bereiken we een World Cup concurrerend gewicht, met een ophanging die je niet vertraagt. Het dw-link-systeem blinkt uit met zijn achterbouw, genereert tractie bergop en bespaart niet op efficiëntie tijdens sprints. Een evenwicht dat een fiets met flexibele liggende achtervorken niet kan bereiken.

"300 tot 400 gram is bespaard dankzij Pivots gepatenteerde Hollow-Core-Carbon-Molding-proces vergeleken met het al lichte voorgaande model. Met de World-Cup-XX-SL-Build in framegrootte S bereiken we daardoor een totaalgewicht van onder de 10,5 kg, inclusief een dropperpost. Minimalisme wordt zichtbaar in de details zoals de demperhefboom. Elke vezel, elke radius is geoptimaliseerd. Gewichtsbesparing was het resultaat.Onze geometrie is gericht op de World Cup, maar houdt ook rekening met ons brede toepassingsbereik. De stuurhoek is vlakker, de zithoek steiler en zowel de reach als de wielbasis zijn groter.

De Mach 4SL kan op alle parcoursen gebruikt worden. Dit veelzijdige racemonster is beschikbaar in twee uitvoeringen

* De Worldcup-versie geeft via de instelbare Flip-Chip op de achterbrug 95 of 104 mm veerweg

* Bij de Trailversie biedt de Flip-Chip 104 of 116 mm veerweg, voor het maximale rijplezier op singletracks of lange afstanden.

De nieuwe Mach 4SL wordt aangeboden in vier verschillende Shimano- of SRAM-uitrustingsvarianten, inclusief een lichte World-Cup-variant, met opties voor carbon wielen en in drie kleuren, Seafoam Green,  Ice Blue en Midnight Black. De fiets is per direct beschikbaar in de maten XS tot XL voor een prijs van € 6.799,00 tot € 12.599,00.Best in class stijfheid-gewichtsverhouding en 's werelds meest efficiënt pedalerend suspensionsysteem zijn kenmerken van de crosscountry Pivot's. Van de Olympische Spelen tot lokale interclub wedstrijden, tot je lange XC-weekendroute, een Pivot crosscountry-mountainbike haalt het meeste uit je inspanningen.

De nieuwe Mach 4SL is de snellere fiets. Alleen je benen en longen zullen je grenzen bepalen.

"Een podiumzoekende raket"

COMPROMISLOZE PRESTATIES. De geheel nieuwe ontwikkelde Mach 4 SL; Een bewijs van snelheid zonder compromissen. ontworpen om goud te winnen!

Highlights

  • Full carbon frame
  • 29-inch wheels only
  • Two rear travel options: 95 or 105mm (World Cup model) // 106 or 115mm (Team, Pro, Ride model)
  • Rear travel flip-flip chip in rocker eyelet
  • World Cup Builds: 100mm FOX 42 32 Stepcast forks
  • Team, Pro, Ride Builds: 120mm FOX 34 Stepcast forks
  • DW-Link suspension design
  • 300-400g lighter than the previous generation
  • Complete bike weight under 23 lbs (Size small, XX World Cup build)
  • Remote suspension lockout on select builds
  • Clearance for two water bottles on medium to X-large frames
  • Boost 12x148 rear spacing
  • Sizes: XS-XL
  • 8 build kits

De derde generatie Mach 4SL

Pivot benaderde de Mach 4SL met de bedoeling het meest efficiënte platform te creëren voor hun XC-raceteams. Ondanks de specifieke bedoelingen van de fiets heeft Pivot een platform gecreëerd dat zal excelleren buiten een raceomgeving. Het model Team XX SL-model met een vork van 120 mm combineert met 106 of 115 mm veerweg achter. De reisaanpassing zou de fiets toegankelijker moeten maken voor consumenten, buiten degenen die op zoek zijn naar elk wattvoordeel ten opzichte van hun concurrenten.

Pivot Mach 4SL

Pivot Fox Float Suspension
Zelfs de stickers op de demper hebben dezelfde kleuren.
Fox Voorvork
Kashima Coating Dropper
AXS Elektrisch schakelen
Een imposant veringssysteem van Pivot

Midnight Black

Alle framematen hebben een uitgebreide vormgevings- en lay-upanalyse ondergaan om het laagst mogelijke gewicht te bieden. Naast gram-shaving gebruikt elke maat een specifieke carbon-lay-up voor optimale flex. Deze nuances gaan echter niet ten koste van de sterkte, aangezien elk frame de sterktetests doorstaat die vereist zijn voor alle Pivot-mountainbikes.


Geometrie

Het mag geen verrassing zijn dat Pivot de Mach 4SL heeft bijgewerkt met een langere-lagere-slapper-geometrie dan voorheen. De balhoofdbuis is verslapt tot 66,7° (eerder 67,5°), het bereik is met 15 mm toegenomen en de hoek van de zitbuis is met 1,2° steiler geworden. Dit zijn geen dramatische veranderingen, maar deze subtiele aanpassingen helpen het vertrouwen te vergroten op de steeds technischer wordende XC-renbanen van vandaag.

Build Kits

De Mach 4SL is verkrijgbaar in drie kleurstellingen (Midnight sky, Seafoam Green en Blue Ice), acht bouwpakketten en maten van XS tot XL. Van het instapmodel Mach 4SL Ride XT (Shimano SLX / XT-componenten) Tot de  World Cup XX SL (SRAM Transmission / FOX Factory).

Alle Pivo mountainbikes dus ook de Mach 4SL een frame garantie van 10 jaar en 1 jaar garantie op verf, afwerking en lagers.

Ride SLX/XT Build - $6,199
Ride SLX/XT
PRO XT/XTR Build - $7,599-8,799
Pro XT/XTR
Photo
Team XTR
World Cup XTR Build - 9,899
World Cup XTR
Photo
Ride GX/XO1

Pro XO AXS Build - $8,499-9,699
Pro XO AXS
Team XX SL Build - $11,599
Team XX SL
Photo
World Cup XX SL

Pro XO Eagle Tr.

De Pivot Mach 4 SL Ride-, Pro- en Team

De Ride-, Pro- en Team-bouwpakketten verschillen van de World Cup, samen met een paar belangrijke verschillen. De WK-constructie wordt geleverd met een twist-lock ophangingsvergrendeling met 3 standen, een FOX Transfer SL-dropper, een FOX DPS-schokdemper met een slag van 40 mm (95 of 105 mm) en een 100 mm FOX Stepcast 32-vork. De Ride-, Pro- en Team-bouwsets hebben FOX-transferpalen (150 mm M-L, 175 XL), Fox Float-schokbreker met 45 mm slag (106 of 115 mm) en draaivergrendeling met 2 standen, en FOX 34 Stepcast-vork met 120 mm veerweg. dw-link-ophanging De dw-link-ophanging maakt gebruik van een virtueel draaipunt en een dual-link-systeem om de prestaties van een fiets te optimaliseren.

De schoonheid van de dw-link ligt in zijn vermogen om de trapefficiëntie effectief in evenwicht te brengen met actieve veringseigenschappen. Door zorgvuldig om te gaan met factoren als anti-squat, anti-rise en de hefboomratio minimaliseert het ontwerp ongewenste bewegingen van de ophanging tijdens het trappen, waardoor rijders tijdens het klimmen of accelereren efficiënt kracht op de pedalen kunnen overbrengen. Tegelijkertijd biedt het uitstekende tractie en controle door actief te blijven en te reageren op hobbels en obstakels die u onderweg tegenkomt. Voor de nieuwste Mach 4SL heeft Pivot deze functies verfijnd om een ​​betere trapefficiëntie te bieden, terwijl de schokbreker nog steeds volledig open kan zijn.

Klimprestaties          

Het is direct duidelijk als je gaat fietsen hoeveel tractie de Mach 4SL bezit. De dw-link-ophanging zorg voor de tractie.

Het is veilig om te zeggen dat deze fiets klaar staat om opnieuw te definiëren wat mogelijk is op het gebied van crosscountryprestaties.

Wat is het eindresultaat?

Pivot heeft de Mach 4SL op meesterlijke wijze verfijnd tot een uitzonderlijke XC-racemachine, die al uw verwachtingen zal overtreffen. Het is alsof je een geheime voortstuwingsbron bent gestuit. En als het op afdalen aankomt, toon deze fiets een vaardigheid die verder gaat dan de gemiddelde crosscountryfiets. De Mach 4SL heeft zijn plaats onder de elite verstevigd.

Kom de fiets testen bij ons in de winkel! Perima Cycling heeft een permanente testfloat van Pivot. 

Maak nu je testafspraak!

4.8 / 5 over 21 reviews
“Perima luisterd en denkt met je mee. Ik kwam daar met mijn Decathlon fietsje voor onderhoud. Dat kan dus ook gewoon! Top bedrijf! Top service
Koen  | Beginnend mountainbiker
4.8 / 5 From over 250 reviews
“Proxima was the only provider that could support our growth ambitions. They spoke to how we wanted to be as a business.”
Joe Schmoe | CEO & Founder of Company