Bike Fitting

 
 

Wil je je fietscomfort verbeteren of ben je prestatiegericht en wil je optimaal rendement uit je fietshouding halen? Dan is een bikefitting iets voor jou!

De metingen worden uitgevoerd door Andrea Bosman, Ex-proffesioneel wielrenster en ergotherapeut.

Wij bieden een dynamische fietspositiemeting in combinatie met een zadeldrukmeting aan in onze winkel in Ermelo.

Van recreant tot topsporter kun je bij ons terecht voor deskundig advies omtrent de positie op een racefiets, triathlon- of tijdritfiets, MTB, crossfiets en gravelbike.

Ons streven is om de fiets aan te passen aan de rijder, maar helaas zien we dat in de praktijk vaak andersom gebeuren. Klachten zoals zadelpijn, tintelende handen, pijn in de onderrug, schouders, nek en dergelijke, ontstaan meestal door een verkeerde afstelling van de fiets, verkeerde materiaalkeuze en/ of een verkeerde houding.

Deze klachten kunnen het plezier in het fietsen negatief beïnvloeden en leiden tot blessures en zijn vaak te voorkomen met een goede afstelling van de fiets en/ of houdingsadviezen.

Ook kan je bij een optimale fietsafstelling meer vermogen leveren bij dezelfde intensiteit, dus dat betekent dat je makkelijker harder fietst. 

De fietspositie analyse begint met een intake over eventuele huidige lichamelijke klachten, doelstelling, sport- en blessure verleden en belasting. Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats waarin wordt gekeken naar de lichamelijke eigenschappen van de rijder.

 

Gebiomized

De metingen vinden plaats op je eigen vind op Tacx Neo hometrainer.

Er worden video-opnames met highspeed camera’s gemaakt van de voor- en zijkant tijdens het fietsen. Deze opnames worden geanalyseerd met behulp van Gebiomized software. Daarnaast worden ook zadeldrukmetingen in verschillende (stuur)posities gedaan.

Naast aanpassingen aan de fietspositie en de stand van de schoenplaatjes, ontvang je zo nodig adviezen en/ of oefeningen ten aanzien van houding, traptechniek, flexibiliteit en stabiliteit.

De gegevens van de analyse worden verwerkt in een rapport die je toegestuurd krijgt.

Mocht je na de aanpassingen nog niet helemaal van je klachten af zijn, dan ben je welkom voor een nazorgconsult.

 

Voor het maken van een afspraak van een fietspositiemeting kun je contact opnemen met Perima, via telefoon 0633827285 of per email info@perima.nl

 

In de volgende stappen nemen wij jou mee in onze bikefitting

1

Intake: schriftelijke intake voorafgaand aan de meting en mondeling aanvullend tijdens de meting

4

Afstellen van de schoenplaatjes en fiets

2

Lichamelijke screening uitgebreid (meting van lichaamverhoudingen, zitbotbreedte, onderzoek op stabiliteit en lenigheid)

5

Video analyse en zadeldrukmeting van de nieuwe houding

3

Video analyse en zadeldrukmeting van de oorspronkelijke houding

6

Evaluatie van de meting en eventuele adviezen ten aanzien van de houding en het vooronderzoek

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.